Že v začetku meseca je bilo v skupini Bibe zelo razigrano, saj smo obeležili Teden otroka. V sklopu tega tedna smo preživeli športno dopoldne, izdelovali jesensko dekoracijo, se odpravili na daljši sprehod, se z vzgojiteljico Nejo naučili nove koreografije, veselo plesali in peli ter se na pikniku posladkali s pečenimi kostanji.

Mesec smo posvetili spoznavanju letnega časa jesen. V bližnjem gozdu smo nabirali jesenske plodove, jih poimenovali, šteli, razvrščali. Prisluhnili smo zgodbam z jesensko tematiko, med drugim zgodbi Razbita buča, na osnovi katere smo izdelali miške in buče, s katerimi smo okrasili police pred našo igralnico. Poslušali in prepevali smo pesmi z jesensko vsebino ter se naučili tudi nove deklamacije.

Ker je mesec oktober mesec požarne varnosti, smo se posvetili tudi temu. Prisluhnili smo zvoku gasilske sirene, si ogledali kratek posnetek gasilske intervencije, igrali smo se z igračami gasilskih avtomobilov in figuricami gasilcev. Izdelali smo tudi plakat, ter več krat izvedli gibalno igro Potres, poplava.