Prvi medeni dan in ISKANJE ZAKLADA 

Z otroki smo se po zajtrku odpravili na misijo iskanje zaklada. Otroci so morali po igralnici poiskati stekleničke čarobnega praha čebel, v katerih so se skrivale naloge. Po vseh opravljenih nalogah smo prejeli namig in našli zaklad, s katerim smo se z največjim veseljem tudi posladkali. 

Drugi medeni dan in ŽIVLJENJE ČEBEL

Z otroki smo spoznavali in se pogovarjali o čebelicah, kje živijo, kaj potrebujejo za življenje, s čim se prehranjujejo, kako pridelujejo  med… Ogledali smo si kratek posnetek in  nekaj fotografij. 

Prav tako smo se naučili deklamacijo PANJ, ki jo vsako jutro prav radi ponovimo. 

Tretji medeni dan in PRIPRAVA VITAMINSKEGA NAPITKA 

Vitaminski napitek so otroci pripravili sami. Pripravili so ga iz mleka, meda in kakava, vse skupaj zmešali in se z njim posladkali. Za malico pa smo si iz sadja naredili sadna nabodala. 

Četrti medeni dan in LUTKOVNA PRDSTAVA 

V vrtcu smo si ogledali lutkovno predstavo: Kam so šle vse čebele. Prijetna predstava, ki je otrokom na prikupen in igriv način predstavila in obudila spomin na življenje čebel.  Po lutkovni predstavi si je vsak otrok iz kartonastega tulca izdelal svojo čebelico. 

Peti medeni dan in TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK IN ČEBELJI PLES 

Otroci so nama z vzgojiteljico pomagali pripraviti mizo, pogrinjke in se tako okusnega zajtrka pošteno razveselili. Tradicionalni slovenski zajtrk je bil sestavljen iz masla, meda, kruha, mleka in jabolk. Po jutranjem krogu, ko se nam je hrana v trebuščkih polega smo pričeli z prepevanjem in rajanjem.