Mesec december si bomo raziskovalci zares dobro zapomnili, saj nam je škrat vsak dan pripravil nov izziv, katerega smo s polno paro poprijeli in ob tem neizmerno uživali. Dobili smo paket in pismo Dedka Mraza, kateri nam je povedal, da nas bo obiskal. Zaželel si je tudi naše risbice. Pridno smo jih narisali in jih odnesli na pošto in komaj čakali, da nas Dedek Mraz obišče. Do njegovega obiska pa smo vsak dan utrjevali deklamacijo Dedek Mraz. Da smo še dodatno polepšali našo igralnico, smo okrasili našo jelko. Je lepa, kajne?

Škrat nam je lepega decembrskega dne pripravil kino. Kupili smo vstopnice, poiskali svoj sedež in uživali. Imeli smo tudi uro pravljične joge za otroke in se ob tem zelo sprostili. Sproščali smo se tudi ob igranju socialno-družabnih iger.

Pa smo končno dočakali dan, ko nas je obiskal Dedek Mraz. Prinesel nam je veeeeeeeliko škatlo z igračami, zato smo mu povedali deklamacijo in se zahvalili za podarjeno darilo.

Dan pred Božičem nam bo ostal močno v spominu. Najprej smo si zjutraj pripravili pogrinjek za zajtrk, na to pa smo se zabavali in rajali. Vzgojiteljici sta nam prinesli disko lučke, tako da smo imeli čisto pravo božično rajanje!