V okviru projekta Erasmus+  BTL  smo v skupini Lunice  pobliže proučili logotip projekta, torej srca, sestavljenega iz puzzlov zastav članic, ki med seboj sodelujemo. Za izhodišče nam je služila zgodba Dobro srce, ki govori o indijanski deklici, katero je zaradi njenega dobrega srca imela rada vsa živa narava. Nato smo si ogledali logotip in poskusili najti povezavo med obema srcema. Skozi pogovor so otroci nizali zelo zanimive ugotovitve. Dejali so, da pomeni naš logotip povezanost med državami, da se imamo radi, da smo do vseh dobri, prijazni, ljubeznivi in si pomagamo. Prav gotovo je vse to imela v mislih tudi deklica iz šole, ki je avtorica logotipa.
In kaj vse smo počeli v  srčevem tednu, kakor smo ga poimenovali?
Risali smo logotip po opazovanju in morali smo se zelo potruditi, kajti niti slučajno ni bilo lahko.

Srce logotip smo si razrezali na puzzle in ga sestavljali, pri čemer smo zelo uživali. Med seboj smo si ob morebitnih težavah tudi pomagali, saj smo ves čas želeli upoštevati pomen logotipa.

Zelo lepo nam je bilo, ko smo gnetli modelirno maso, jo valjali in iz nje z modelčki izrezovali različna srca. Le-te smo nato posušili in na vsakega narisali po eno zastavo želene države in jih oblikovali ter zlepili v čudovite cvetice.


V naslednji dejavnosti smo si najprej izrezali trakove, nato pa iz njih izdelali srca. Okrasili smo jih z zastavicami držav članic in verjemite, nastali so zelo prisrčni izdelki.


Ta zelo zanimiv, pester in razgiban teden smo sklenili s plesom in to ne z navadnim, pač pa s srčevim plesom. Ob petju Srček vroč imam… smo si drug drugemu podarjali srce in si priznali, da se imamo radi
Verjamem, da smo z dejavnostmi  poglobili našo dobroto, prijaznost, povezanost, vsekakor pa smo še bolj utrdili znanje o državah s katerimi sodelujemo v projektu.