Zelo nestrpno smo čakali snežinke, belo odejo in zimske radosti na snegu, vendar letni čas zima ni vedno samo bela, bela s snežno odejo, zanjo sta značilna mraz, slana, veter, takrat nam je mrzlo, nas zelo zebe. Z debelo snežno odejo nas žal letos še ni obdarila, a morda nas še bo.

 

Ob jutranji slani in mrazu, smo z otroki spoznavali zimska oblačila. Izhodišče je bila pravljica Nekega zimskega dne, spoznali smo deklamacijo, prepevali pesmi o zimi. Z otroki smo se gibali ob gibalnih minutkah, ob vadbenih urah, igri na prostem in z opazovali naravo ob sprehodih. Otroci so spretno urili svoje veščine obuvanja, oblačenja, da pospravimo stvari na svoje mesto, klasificiranja oblačil po značilnostih in likovno ustvarjali.

Zelo smo si želeli snežne odeje, zato smo se ob pravljici spraševali »kdaj bo padel sneg«,…  izvedli smo nekaj zanimivih poskusov, ustvarjalnih dejavnosti in se v naši domišljiji ob plesu spremenili v bel, snežni puh. Ob dejavnostih petju, plesu, gibanju, ustvarjanju smo se zabavali ter skrbeli za zdravje in dobro počutje.