V mesecu februarju je bilo v naši skupini zelo razgibano. Mesec smo pričeli z ustvarjalnostjo, malo drugače. Z nogicami smo odtiskovali pingvine po zgodbici: Malo drugačen pingvin. Z njimi smo se prav tako spoznavali z matematiko v vsakdanjem življenju (šteli, iskali pare, jih razvrščali po barvah, velikosti…) 

                                   

Mesec smo nadaljevali zelo kulturno, saj smo obeležili slovenski kulturni praznik, Prešernov dan. V ta namen so  poslušali Zdravljico, pobarvali slovensko zastavo in odtisnili Franceta Prešerna.  

                                            

Kulturnemu prazniku je sledil praznik zaljubljencev. Prebrali smo pravljico: Volk, ki je iskal srčno izvoljenko, se pogovorili o tem kaj pomeni imeti nekoga rad. V igralnici smo z otroki izrezali srčke in ji pobarvali. Naredili smo toliko srčkov, da so krasili našo igralnico, tisti najlepši pa so bili podarjenim izbranemu valentinčku. 

 

Ker so v mesecu februarju  potekale zimske olimpijske igre, smo pozornost namenili tudi njim. Preko fotografij in videoposnetkov smo spoznali zimske športe,  opremo in pripomočke. Naredili smo tudi plakat, olimpijski ogenj in olimpijski simbol ( olimpijske kroge) s katerim smo si v skupini pričarali pravo olimpijsko vzdušje. V nekaterih športih smo se preizkusili tudi sami ( smučarski skoki, hokej, smučanje, deskanje) in ker so vsi otroci sodelovali in glasno navijali, so si na koncu vsi zaslužili odličja in stopili na zmagovalni oder. 

Sledil je pust, pust poln mastnih ust. Jedli smo krofe, mazali lička in si pričarali veliko otroških nasmehov in radosti.