Mesec marec nam je v skupini Lunice mineval v znamenju tematike o družini.  Pripravili smo čudoviti program, ki smo ga predstavili svojim najbližjim na pomladnem družinskem srečanju. Ni pa to bil edini nastop v tem mesecu. Z izjemnimi točkami smo se predstavili tudi učiteljem iz držav, s katerimi sodelujemo v projektu BTL  Erasmus+ in so bili pri nas na obisku. Bili smo deležni številnih pohval, kar je močno okrepilo našo samozavest.
Nadaljevali smo z  dejavnostmi v okviru projektov na katere smo prijavljeni, ko smo  prejeli vabilo za obisk, od prijateljev iz prvih razredov. Tega smo se najbolj razveselili, saj nas večino loči le nekaj mesecev, ko bomo vrtčeva vrata zamenjali za osnovnošolska.
In napočil je dan obiska, ko smo odšli v Osnovno šolo. Tukaj so nas toplo sprejeli prijatelji prvih razredov in eden od njih nas je najprej povabil v telovadnico. Znjimi smo se najprej ogreli, razgibali, nato pa nadaljevali gibalne dejavnosti na pripravljenih poligonih. Bilo je zares čudovito in nepozabno telovaditi z izkušenejšimi prijatelji. Ko smo končali s temi aktivnostmi smo odšli v 1.C razred, kjer smo prijateljem najprej poklonili spominček za pozornost ter si nato ogledali, kako izgledajo šolski prostori. V nadaljevanju druženja si je vsak otrok iz skupine Lunice poiskal prijatelja, s katerim je skupaj izdelal petelina, ki je v simbolu šole. Vsi so si ga s pomočjo uspešno izdelali in si ga nato odnesli s seboj za spomin na druženje. Od prijateljev smo dobili še sok, ki smo ga po prihodu v vrtec z užitkom spili. Dan je bil čudovit, izkušnja nepozabna in želja po šoli je še narastla.