Mesec APRIL

V začetku meseca smo se Čebelice pridno pripravljale na pomladno družinsko srečanje, na katerem so se otroci predstavili s pesmicami, deklamacijami in plesi svojim staršem.

                                                              

V sredini meseca aprila smo pozornost posvetili pripravam na veliko noč. V tednu smo si ogledali čudovito lutkovno predstavo z naslovom Zajček išče jajčka, ki so nam jo zaigrale vzgojiteljice. Z otroki smo izdelovali zajčke in barvali velikonočna jajčka.  Najbolj smo se pa razveselili pisma, ki smo ga prejeli od velikonočnega zajčka, v katerem so bila navodila za uspešen lov na zajčkov zaklad.

                                     

Konec meseca aprila smo obeležili svetovni dan zemlje. V uvodu smo se z otroki veliko pogovarjali o pomenu tega dne in kako lahko mi poskrbimo za naš planet. Otroci so si v vrtec prinesli cvetlične lončke in semena. Na dan Zemlje smo semena tudi posejali, naslednje dni pa pridelke opazovali in pridno zalivali.

                                                            

Mesec smo zaključili z deževnim dnevom, ki smo ga odlično izkoristili za igro po dežju.

Mesec MAJ

Mesec maj je minil kot blisk. Za otroke sem v začetku meseca pripravila lutkovno predstavo Trije metulji, ki je bila uvod v spoznavanje življenja na travniku. Podrobno smo spoznali tudi življenje na kmetiji in v gozdu.

                                     

 

Sodelovali smo v projektu VARNO S SONCEM in pozornost posevtili tudi škodljivim učinkom sonca in kako se lahko mi pred tem zaščitimo.

                                                                                                      

V mesecu maju smo lepo sončno vreme izkoristili za igro na igrišču, terasi in sprehode. Deževne muhaste dni pa smo izkoristili za prepevanje in petje pesmic v igralnici.