TEDEN OTROKA

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je pod okriljem Zveze prijateljev
mladine Slovenije potekal od 3. do 9. oktobra, je bila SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. Poudarek je bil na prijateljstvu, po katerem mladi vselej najbolj hrepenijo, po druženju, po nekom, ki mu lahko zaupajo, se z njim pogovarjajo, zabavajo, pridobivajo različne izkušnje, preživljajo prijetne dogodivščine…
Zato so bile dejavnosti tega tedna v vrtcu Vrtiljak naravnane tako, da smo lahko realizirali vse te želje, predvsem pa potrebe otrok, ki sta nam jih pretekli leti zaradi znanih ukrepov odvzeli. Bilo je predvsem veliko druženja, skupnih dejavnosti, zabave in sodelovanja, kar so otroci sprejeli z velikim navdušenjem.
V tem času so si otroci tako prvega kot drugega starostnega obdobja skupaj s prijatelji ogledali lutkovno predstavo. Ker je bil v tem tednu tudi svetovni dan živali, smo v ta namen obiskali kmetijo in si ogledali tamkajšnje domače živali.
Zanimiv dopoldan smo si pričarali s šaljivimi športnimi aktivnostmi, ko smo  se na igrišču vrtca družili veliki in mali junaki. Med seboj smo se bodrili, navijali, ploskali, ko smo urili spretnosti skakanja v vreči, hojo s hoduljami, ciljanje v samokolnico in še in še…
Prijetne urice druženja smo preživeli tudi v pevsko-plesnem dopoldnevu. Takrat smo se z izbrano točko najprej predstavili prijatelji prijateljem, nato pa se skupaj naučili novih plesnih gibov na izbrano glasbo. Sledila je skupna zabava in rajanje vseh na igrišču.
Ne samo prijatelji med seboj, v tem tednu so se nam pridružili tudi škratje. Ti so nam skrili zaklad, ki smo ga iskali po nastavljenih namigih. Pot do zaklada so nam otežili z nalogami, ki smo jih morali rešiti. Seveda smo bili pri tem uspešni in na veliko veselje smo našli skriti zaklad in se z njim posladkali. Mmm…, je teknil.
Pester in s številnimi prijetnimi trenutki zapolnjen teden se je nato nadaljeval v pripovedih otrok, ko so jih delili svojim domačim.

(Visited 81 times, 1 visits today)