Meseca januarja smo v skupini Baloni veliko pozornosti namenjali skrbi za naše zdravje. Naučili smo se deklamacijo o bacilih in prebirali zgodbe vezane na tematiko. Spoznavali smo dejavnike, ki prispevajo h krepitvi in ohranjanju našega zdravja.

Med vsemi dejavniki, ki prispevajo k našemu zdravju in dobremu počutju, smo največ pozornosti namenjali gibanju. Vsakodnevno smo se razgibavali na zelo različne načine, spoznavali in izvajali razne gibalne, rajalne in druge igre, se gibali ob glasbi, …

V šolski telovadnici smo se udeležili delavnice za spodbujanje zdrave telesne dejavnosti predšolskih otrok in za uspešno udeležbo na delavnici prejeli diplomo za pogum in pridno sodelovanje.

Gibalne izzive smo premagovali tudi v gibalnici.

Največ smo se gibali na prostem. Redno smo se odpravljali tako na krajše kot daljše sprehode po naselju, se gibali na terasi in igrišču našega vrtca, za gibanje pa veliko krat izkoristili tudi igrišče OŠ.

Nestrpno smo čakali prvi sneg in, ko smo ga le dočakali, smo veselo stekli na igrišče ter uživali v zimskih radostih. Nagajivo smo se kepali, se z »lopatami« pogumno spuščali po hribu, v snegu delali »angelčke«, izdelali pa tudi čisto pravega snežaka.

(Visited 84 times, 1 visits today)