V skupini Rožice smo v predpustnem času spoznavali pomen pusta, različne maske ter seveda navdušeno ustvarjali. Prepevali smo pustne pesmice in se preprosto prepustili doživljanju pustnega časa v vsej svoji norčavosti. Vsi skupaj smo komaj čakali pustni torek, da se bomo tudi sami lahko prelevili v svoje najljubše maske.

Na pustni torek v vrtec niso prišli otroci-prišli so medvedi, pikapolonice, tigri, gasilci, levi, zmaji, samorogi, dobre vile, kraljične in drugi junaki z veliko pustne igrivosti ter spoznavali, da je pustni čas, čas zabave, veselja, norčavosti in seveda sladkanja s krofi.

Pustno rajanje ob glasbi, ki smo ga izvedli pred vrtcem so nam popestrili kurenti, ki so s svojim poskakovanjem in zvonci povzročili glasen hrup. Nekatere maske so jih zato opazovale iz »varne razdalje«, nekatere maske pa so zbrale dovolj poguma in se jim približale ter celo potipale njihove kožuhe.

Ker smo bili vsi res zelo glasni, upamo, da smo pregnali zimo. Če pa smo nalogo dobro opravili, pa bomo videli v prihodnjih dneh, tednih…

 

MAŠKARE

(Janez Bitenc)

 

Od hiše do hiše,

od vrat do vrat,

prinašamo smeh vam in s smehom pomlad.

Zato nam pa dajte en dinarček dva,

tri krofe, tri bobe in košček mesa.

(Visited 43 times, 1 visits today)