Pa smo ga le dočakal, mesec februar, najbolj norčav mesec v letu, ki je upravičil svoje ime in nas presenetil ne le z vremensko pestrim dogajanjem, temveč tudi z raznolikimi dejavnostmi in nalogami, ki smo jih uspešno premagovali in uresničevali.

Presenetil nas je sneg in nizke temperature, ki smo jih izkoristili za opazovanje slane, snežne odeje; poiskali smo tudi odgovor o tem, zakaj je ponekod še sneg, drugje pa ne… Ko nas je grelo toplo sonce, smo ga s pridom izkoristili za igre in gibalne dejavnosti na prostem ter za aktivne sprehode.

Pestro je bilo tudi v naši igralnici. Obeležili smo kulturni praznik, nato smo dneve posvetili zdravju, kajti obiskala nas je medicinska sestra. V okviru zobne preventive nas je učila pravilne tehnike umivanja zob, spoznali smo kaj je pomembno za zdrave zobe, reševali smo delovne liste in zabavne naloge…

Nato je končno napočil pustni čas. Okrasili smo igralnico in garderobo, izdelovali pustna očala, spoznavali karnevale doma in po svetu, odkrivali tradicionalne maske štajerskega konca, se igrali nenavadne igre, kjer smo urili motorične spretnosti, brali pravljice in prepevali pesmi. Vrhunec je bil na pustni torek, ko so našo igralnico in vrtec preplavile vesele maškare, ki so s plesom in petjem preganjale zimo. Upamo, da uspešno in da kmalu pride pomlad.

(Visited 40 times, 1 visits today)