Projekt  Zdravje v vrtcu poteka skozi celotno šolsko leto, z namenom, da otrokom privzgojimo čim bolj zdrav način življenja. V predšolskem obdobju si otroci pridobijo izkušnje, stališča in vzorce vedenja, ki jih večinoma obdržijo vse življenje. Zdravje v otroštvu pa določa zdravje v celotnem življenju posameznika in vpliva tudi na naslednje generacije.
Tega se dobro zavedamo tudi v skupini Metulji in posvečamo temu področju posebno pozornost. O zdravju smo se do sedaj že veliko pogovarjali,  v mesecu  marcu pa smo ponovno izvajali dejavnosti v zvezi z njim in zopet odkrili kar nekaj zanimivosti.
Na pomladnem družinskem srečanju smo si s pomočjo staršev pripravljali zdrave sadne napitke ter izdelovali sadna nabodala. Otroci so izredno uživali v pripravi vseh dobrot, še bolj pa, ko so jih použili.

V naslednjih dneh smo si pogledali, kateri dejavniki vplivajo na naše zdravje, se o njih pogovorili in izdelali plakat. Sedaj vemo, da se moramo veliko gibati, skrbeti za higieno, dovolj počivati, predvsem pa zdravo jesti. Nato smo spoznali  zgodbo o Palčku Skakalčku, ki ga je zaradi nezdrave hrane bolel trebušček. Prav to nas je navdihnilo, da smo želeli spoznati zdravo in manj zdravo hrano. Tudi o slednji smo si naredili plakat. Ogledali smo si tudi animirani film Ostal bom zdrav, ki nas je dodatno obogatil s številnimi spoznanji.
Za zaključek te teme smo si pripravili še zdrave namaze. Otroci so sami rezali drobnjak in peteršilj ter ju zamešali v skuto s kislo smetano. Oba pripravljena namaza so poskusili vsi otroci in kar niso mogli prehvaliti dobrot, ki so jih sami pripravili.

Prepričana sem, da so s temi dejavnostmi in spoznanji dobili dobro popotnico za zdrav način življenja.

   

(Visited 40 times, 1 visits today)