Tudi v času nujnega varstva, ko je v vrtcu le peščica otrok katerih starši so v teh hudih časih epidemije COVID 19 v službi, smo izvedli zanimive vzgojne dejavnosti s katerimi so si otroci popestrili dopoldneve.

Ustvarjanje, igranje, doživljanje z vsemi čutili je nekaj kar v otroškem spominu ostane dolgo časa. Otroci z velikim veseljem v igrivem vzdušju ustvarjajo; zvezdice, božične lučke, okraske, voščilnice, okrasili so tudi Miklavžev škorenj ter pokukali vanj, pekli piškote ter se z njimi posladkali v medenem tednu.

Iz igralnic se ves dopoldan sliši otroški smeh in veselje. Otroci so izdelovali tudi okraske za smrekice ter vse tri smrekice seveda tudi okrasili. Smrekice so okrašene v duhu mednarodnega projekta E – Twining in Erasmus +  kjer je cilj  ozavestiti pomen razvoja medkulturnih kompetenc skozi mednarodne aktivnosti.

Pri tem projektu Better learnig and teaching – BLT smo glavni koordinatorji, naši partnerji pa so udeleženci iz držav: Grčija, Turčija, Španija in Romunija. V smislu njihovih državnih simbolov, značilnosti so otroci okrasili naše smrečice.

Na veliko veselje otrok pa je zapadel tudi prvi sneg in otroci so se z velikim veseljem spustili s sankami po našem hribu. Naredili so snežaka in se igrali različne igre na snegu.

Naš osnovni namen ter cilj je, da otrokom pričaramo prijetno praznično vzdušju, da imajo otroci možnost seznanjanja z raznimi tradicijami ob prazničnem času,da doživljajo ugodnosti ob druženju s prijatelji, da razvijajo motorične in ročne spretnosti, da krepijo medsebojne odnose ter da si na uho zašepetajo najlepše želje za prihodnje leto.

Na takšnih otroških poteh nastajajo dogodivščine, tudi zgodbe, ki otrokom in vsem zaposlenim za vedno ostanejo v spominu…

Naj se vam v letu 2021 izpolnijo vse tiste želje, ki naredijo trenutke lepe in ljudi srečne!

Srečno 2021!

 

Pomočnica ravnateljice za vrtec:

Urška Suhodolčan Homer