SLOVO OD VRTCA

Ni vprašanje ali sem jaz pripravljen na šolo
ampak ali je šola pripravljena na mene?

Čas hitro teče in ni mu mar, da bi ga velikokrat želeli ustaviti – predvsem ob dogodkih, ki so enkratni in neponovljivi. Tudi slovo od vrtca je tak dogodek, enkraten in poseben za otroke, ki odhajajo v šolo.
Ja,  letos so se v takšni situaciji znašli vsi otroci skupine Lunice iz vrtca Vrtiljak. Jeseni bodo prestopili prag šole, vrtec pa bo ostal le spomin. In na kakšen način smo se poslovili?
Z otroki smo začeli s pripravami na ta dogodek takoj, ko smo zvedeli, da bomo lahko na zaključno prireditev povabili  svoje starše. Ideje za nastop so kar deževale. Želeli smo se predstaviti v vsem, kar smo se naučili in še kaj dodati. Tako se je repertoar želenih pesmi, plesov in deklamacij  precej  razširil. A ker verjamem vanje in vem, da so nadvse sposobni, sem se s predlogi točk za nastop strinjala. Čeprav so  zatrjevali, da staršem niso izdali ničesar, verjamem da bi jih kar nekaj lahko z nami nastopalo.
In prišel je ta veliki dan, ki so ga naši otroci nestrpno čakali. Nastop smo izvedli na terasi, starši pa so nas spremljali v predpisani razdalji od dogajanja, na igrišču. Suvereno petje, deklamiranje in ubrani plesni koraki so gotovo pustili marsikaterega starša odprtih ust. Bili so prave zvezde, ne samo lunice.
Seveda se je morala slišati tudi himna mini maturantov, s čemer so potrdili svojo zrelost za odhod v šolo. Na koncu je vsak povedal še željo, kaj želi postati, ko bo velik, nato pa so se zasluženo posladkali  s sladoledom. Dogodek je minil v prijetnem, sproščenem vzdušju in še dolgo bo odmeval v marsikaterem ušesu.
Poslovili so se od najranljivejšega in najobčutljivejšega obdobja, sedaj pa se že veselijo brezskrbnih počitnic in prvega septembrskega dne, ko bodo radovedno sedli v šolske klopi.
Pa srečno na vaši poti, dragi mini maturantje.