Ekologija nas spremlja na vsakem koraku zato smo v mesecu maju v skupini Kapljice posvetili veliko časa prav tej temi.  Za izhodišče smo izbrali knjigo

» ZEMLJA JE DOBILA VROČINO«.  Uprizorili smo igro, ter likovno ustvarjali, izdelali plakat »življenski cikel rastlin. Igrali smo se matematično didaktične igre na temo razvoj rastline. Gibalno smo uprizorili prebujanje narave in rastlin. Realizirali smo vsebine in dejavnosti z vseh področij kurikula in jih med seboj prepletli. Otrokom sva pripravili pestre in zanimive aktivnosti in jim tako poskušali ozavestiti, kako pomembno je da dobro skrbimo za našo zemljo. Aktivnosti so potekale na prostem in v prostorih vrtca. Otroci so v projektu Eko Beri z veseljem sodelovali. Pridobili nova znanja o rastlinah, spoznali osnovne pogoje za razvoj in rast, pridobili spoštljiv in naklonjen odnos do narave. Spoznali zgodbo »Zemlja je dobila vročino« in z njo povezane aktivnosti so jim odprle pot do temeljnega znanja o rastlini ter posledično k pravemu ravnanju v in z naravo za trajnostni razvoj.

V tem mesecu smo prav tako vsakodnevno izvajali gibalne izzive, ki so jih zastavili v projektu simbioza giba. Projekt, ki spodbuja zdrav življenjski slog, omogoča spoznavanje novih gibalnih, rekreativnih in športnih aktivnosti in spodbuja aktiven in zdrav način življenja. Otroci pa so obljubili, da bodo izzive pokazali tudi staršem, ter dedkom in babicam.