V petek, 4.6.2021, smo se v skupini Kapljice odpravili še na zadnji daljši pohod za mali sonček. Ta dan so otroci prišli v vrtec polni pričakovanj in z polnimi nahrbtniki. Po zajtrku smo se odpravili na pot. Pot nas je vodila mimo izvira, kjer smo si ogledali živali. Poiskali smo senco in se okrepčali z malico.

Narava nam v tem poznem pomladanskem času veliko ponuja. Skoraj na vsakem koraku diši kakšen bezgov grmiček. Otroci so bezgove cvetove nabrali in komaj čakali, da bodo lahko  sodelovali  pri pripravi bezgovega sirupa. Pot je sledila do Miklavškega ribnika. Prijetno utrujeni smo se vrnili nazaj v vrtec.

Nato je sledila priprava sirupa. Otroci so bezgove cvetove umili, narezali limone, dodali v lonec še sladkor ter premešali. Gotov sirup so pomagali precediti ter naliti v steklenice. Vonjali so bezeg, sirup v nastajanju; okušali so posamezne sestavine in sirup. Sirup je bil odličen in osvežilen.  Motivacija za sodelovanje je bila velika, otroci so odlični kuharski pomočniki. Dobili so še eno izkušnjo, ki jo bodo lahko prenesli tudi v družinsko okolje.