NADOMESTNI TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tradicionalni slovenski zajtrk poteka vsako leto v mesecu novembru. Tudi v iztekajočem šolskem letu je bilo tako. Žal pa je bilo takrat, zaradi epidemije,  organizirano le nujno varstvo in je bila zajtrka deležna le peščica otrok. Tako so na Čebelarski zvezi določili nadomestni termin, ki je bil v petek,
11. 6. 2021.
Ta zajtrk se izvaja z namenom, da otrokom predstavimo pomen kmetijstva in čebelarstva,  jih spodbujamo k zdravemu načinu prehranjevanja ter uživanju lokalne, doma pridelane hrane. Na ta dan otroci zajtrkujejo  hrano iz lokalnega okolja in sicer se krepčajo z domačim črnim kruhom, maslom, medom, mlekom in za povrh še z domačimi jabolki.
Otroci naše skupine so z velikim navdušenjem sodelovali pri pripravi in dekoraciji miz in nestrpno čakali na zajtrk, ki ga v večini vsi obožujejo. Ko smo uživali naštete dobrote, nas je razveselil nadvse pomemben obisk.
Obiskal nas je g. župan Egon Repnik, ki nam je zastavil nekaj vprašanj, nato pa z nami še malce pokramljal. Prijetno nam je bilo v njegovi družbi in počutili smo se nadvse pomembne. Izročili smo mu  tudi majhno darilce, platneno vrečo, za katero smo mu želeli, da naj mu služi za prinašanje zdrave, doma pridelane hrane. Povabili smo ga, naj nas še kdaj obišče.