V uvodnem mesecu našega skupnega druženja smo se skozi številne igre dobro spoznali, navezali prijateljske vezi, se naučili drug drugega poslušati, upoštevati, ter sprejeli skupne dogovore, ki nam bodo lepšali in lajšali življenje in delo v celotnem letu, ki je pred nami.
Tako pripravljeni smo zakorakali v teden otroka, katerega pestre in zanimive dejavnosti so nas razveseljevale vsak dan posebej in nam prinesle številne radosti in užitke.
In potem smo se poslovili od poletja ter zakorakali v novi letni čas – jesen. Podali smo se v raziskovanje njenega bogastva, darov, sprememb, ki jih prinaša…
Otroci so poskrbeli za prinašanje njivskih  pridelkov, plodov iz gozda, vrtnin z vrta in tudi kakšen grozd iz vinograda ali brajd se je našel. Vse te darove narave smo skozi matematične igre razvrščali, jih poimenovali ter se pogovorili o njihovi uporabnosti. Spoznali smo veliko novega in zanimivega.
Večino pridelkov smo želeli upodobiti tudi z likovnim ustvarjanjem  in s pridnimi ter že precej spretnimi rokami nam je uspelo ustvariti skoraj takšne, kot so v resnici.  Ponosni smo nanje in na z njimi okrašene police v garderobi. Navdih za vse pa smo dobili tudi iz številnih zgodb z jesensko tematiko, ki smo jim z velikim zanimanjem radi prisluhnili. Ves čas radi opazujemo tudi okolico, predvsem drevesa, ki vsak dan bolj izgubljajo pisane in čudovito obarvane jesenske liste.  To, da se drevesa pripravljajo na zimski počitek tudi že vemo.  Čeprav je jesen bogata s svojimi pisanimi barvami smo ugotovili, da se največkrat v tem letnem času pojavlja rjava barva. Zato smo se o njej naučili tudi pesem, ob glasbeno didaktičnih igrah pa uživali na igranje z malimi ritmičnimi instrumenti.