Tako hitro minevajo tedni v vrtcu, da je za nami že mesec Oktober. V skupini ČEBELICE, smo bili meseca oktobra zelo pridni. Na začetku meseca smo skupaj z ostalimi skupinami obeležili TEDEN OTROKA. Pripravili smo otrokom zanimive dejavnosti, ki so ob njih zelo uživali, seveda pa nismo pozabili na kostanjev piknik. 

Podrobneje smo spoznali pravljico Pod medvedovim dežnikom in se z njo dotaknili vsakega področja. 

Na veliko smo se lotili likovnega ustvarjanja (dežnih kapljic, slikanje ježkov, tiskanje barvnih dreves, trganka dežnikov) in poskušali čim več časa preživeti na svežem zraku. 

Ker je mesec oktober, mesec gasilcev, smo si ogledali gasilska vozila, gasilsko opremo, delo gasilca in nekaj posnetkov na to temo.  

Zadnje dni smo si popestrili tudi s pripravo na noč čarovnic, in sicer z izdelavo strašne buče, kateri smo izrezali oči in usta. V bučo smo položili čajno svečko, jo prižgali in se ob njej zabavali. Za odličen zaključek tedna pa  smo si ogledali risani film A bi se gnetli na tej metli.  

Prav tako nam noben dan ni ušel brez petja, plesa in telovadbe. Vsak, dan v vrtcu si zelo popestrimo in se novega že zelo veselimo.