Prvi mesec v novem letu smo posvetili letnemu času zima. Po počitnicah, smo se z otroki usedli v krog in podoživljali božične in novoletne praznike. Otroci so se z velikim navdušenjem  spominjali božičnega večera, jutra in novega leta.

Prvi teden smo se seznanili s pravljico ZIMSKI DAN in ker je zima zelo hladna smo spoznavali zimska oblačila in zimske športe. Izdelali smo tudi plakate, katere smo zalepili na steno in so otrokom vedno v pogled.

Naučili smo se dve novi pesmi Zima je prišla in Babica zima. Nadaljevali smo z ljudsko pravljico ROKAVIČKA in spoznavali živali pozimi. Pogovorili smo se, da veliko živali ne srečamo pozimi, saj zapadejo v globok zimski spanec. Zato smo največ časa posvetili živalim, katere lahko tudi pozimi srečamo pri nas na sprehodu.

                                                                                                            

Pozabili pa nismo niti na ptice, ki v hudi zimi težko najdejo hrano. Zato smo z otroki izdelali ptičje pogače, ki jih bomo odnesli v gozd in za njih poskrbeli. Radovedno čakamo, da jih bomo lahko tudi opazovali, prepoznali in poimenovali. Prav tako so otroci tudi sami izdelali ptičje hišice, ki že pridno krasijo prostor pred igralnico.

                                                   

Ob vseh naštetih dejavnostih, pa veliko časa posvetimo tudi gibanju, igri na svežem zraku, zabavi, petju in plesu.

                                  

 

ČEBELICE