V skupini Bibe smo v mesecu januarju veliko pozornosti namenili spoznavanju ptic. S pomočjo slikovne materiala, knjig, video posnetkov, smo spoznavali različne vrste ptic, jih opisovali in poimenovali. Prisluhnili smo zvočnim posnetkom oglašanja različnih ptic in skušali ugotoviti za katero ptico gre. Ptice smo tudi sami glasovno in gibalno oponašali. Razvrščali smo ptice glede na tiste, ki se pozimi odselijo v tople kraje ter tiste, ki zimo preživijo pri nas. Med temi nas je najbolj zanimal vrabček, zato smo prebrali zgodbico o njem in se naučili pesem Vrabček. Vrabčke smo redno srečevali tudi na naših sprehodih, jih opazovali in prisluhnili njihovemu petju. Otroci so izdelali tudi likovne izdelke ptičje hišice in ptičke, si ogledali ptičjo hišico in vanjo nasuli hrano za ptice, uganjevali uganke o pticah ter velikokrat igrali gibalno igro Ptički v gnezda. Veselo smo plesali tudi na izbrane skladbe o pticah (npr. Račke) ter prepevali pesmi o njih: Čuk se je oženil, Pleši, pleši črni kos, … Petje in ples smo spremljali tudi z igranjem na male ritmične instrumente.

Otroci so izkazovali zanimanje tudi za ptice, ki ne živijo pri nas in sicer jih je zelo zanimal pingvin. Glede na interese otrok, smo spoznavali življenje pingvinov, se naučili, kje živijo, kaj jedo, … Ogledali smo si risani film o pingvinih, prebrali zgodbico Malo drugačen pingvin, nato pa zavihali rokave in izdelali pingvine, s katerimi smo polepšali police pred našo igralnico. Na temo pingvinov smo izvedli tudi razne matematične igre, pingvine razvrščali po velikosti, iskali pare enakih pingvinov, sestavljali sestavljanko pingvin, .. Ob vsem tem smo se seveda zelo zabavali.

Seveda pa se nismo posvečali zgolj pticam, ampak smo počeli še veliko drugih zanimivih stvari. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši galeriji.