Tudi v naši skupini smo se »pripravljali« na veliko noč. Že teden pred samim praznikom, smo v naši skupini počeli marsikaj zanimivega na temo velike noči in velikonočnega zajčka.

Prisluhnili smo pripovedovanju zgodbice o Hopku in velikonočnem zajčku, po zgodbici pa smo se lotili tudi ustvarjanju tega posebnega zajčka. Otroci so ob ustvarjanju mešali barve in se zelo zabavali.

Odpravili pa smo se tudi na velikonočni pohod, kjer smo neutrudno iskali velikonočnega zajčka, le-ta pa nam je vsakokrat pobegnil in ga zato nismo uspeli povprašati, ali nas obišče v vrtcu. Po dolgem sprehodu in iskanju smo ugotovili, da je tale zajček izjemno skrivnosten in plašen »gospod«. 😊

A naslednji dan se je vseeno opogumil in nas obiskal v skupinici, nas pozdravil in povabil, da gremo na sveži zrak, kjer je za nas pripravil posebno presenečenje. Na dvorišču vrtca nas je pričakalo polno zajčkov in velikonočnih jajc. Na vsakem pirhu, pa nas je čakala uganka, katere smo uspešno reševali in se ob tem zabavali in veselili. Zadnja uganka, pa nas je pripeljala do težko pričakovanega presenečenja – zaklada.

Otroci so se z veseljem posladkali s slastnimi velikonočnimi jajčki. Mmmm, kako so bila dobra.

 

Dragi zajček, hvala za tvoj obisk in to sladko presenečenje 😊. Upamo, da nas prihodnje leto zopet obiščeš.

Tvoje »Mavrice«.