Mesec maj je bil v skupini Bibe zelo pester in zanimiv. Pripravljali smo se na zaključno srečanje, ki smo ga izvedli na lep sončen majski dan. Z mamicami, atiji, bratci in sestricami smo se dobili pred vrtcem in se skupaj odpravili do gozdne jase, kjer smo zapeli pesmice, deklamacije in tudi zaplesali, za kar smo bili nagrajeni z velikim aplavzom ter z majhno pozornostjo s strani ponosnih vzgojiteljic.

Bibe smo se odpravile tudi na končni izlet, ki smo se ga zelo veselile. Najprej smo se v igralnici dobro razgibali, nato pa primerno obuli, vzeli nahrbtnike ter se odpravili do Miklavške mlake. Tudi ta dan nam je vreme bilo naklonjeno, tako, da smo ob hoji uživali v sončnih žarkih, opazovali naravo, prisluhnili ptičjemu petju in si pot krajšali s prepevanjem. Komaj smo čakali postanek, da smo se odžejali, posladkali s prigrizki, odpočili naše majhne noge, nato pa se po gozdni poti vrnili v vrtec.

             

Pri Bibah smo v mesecu maju med drugim spoznavali tudi travnik in življenje na njem. Najprej smo travniške rastline in živali spoznavali s pomočjo knjig in slikovnega materiala. Izdelali smo plakat »travnik« in naslikali risbice travnikov, ki krasijo stene naše igralnice. Nato pa smo zavihali rokave in se odpravili raziskovati bližnji travnik. S seboj smo vzeli lupe, povečevalna stekla, lovilca metuljev in druge pripomočke, s katerimi smo radovedno raziskovali življenje na travniku. Prepoznali smo številne travniške rastline in videli veliko žuželk – mravlje, gosenico, kobilico, metulje, polža, … Mali raziskovalci smo si žuželke ogledali s pomočjo lup in povečevalnih stekel, metulje pa skušali ujeti z lovilcem metuljev, a nam žal ni uspelo. Ker poznamo kar nekaj pesmic o omenjenih žuželkah, smo na poti nazaj v vrtec veselo prepevali pesmi, kot so Huda mravljica, Pika poka, Gosenica, Metuljček Cekinček in druge.