Mesec september je bil v oddelku Baloni zelo pester. Otroci so se med seboj spoznavali, se navajali na dnevno rutino, spoznavali igralnico in kotičke v njej in si igralnico tudi okrasili. Spoznavali smo sebe, svoje telo in njegove dele, se opazovali v ogledalu, se merili, primerjali med seboj ter iskali razlike in podobnosti med nami. Izdelali smo svoje portrete ter risali prijatelje in risbice ponosno razstavili. Naučili smo se deklamacijo Pravi prijatelj in prebirali zgodbe o prijateljstvu, igrali pa tudi številne socialne in druge igre, s pomočjo katerih smo krepili medsebojne vezi. Pridno smo skrbeli tudi za našo prijateljico ribico, ki smo jo vsakodnevno obiskovali, opazovali in nahranili.

Veliko časa smo preživeli na prostem in lepe septembrske dneve izkoristili za gibanje v naravi – na igrišču vrtca, šole, več krat smo se odpravili na sprehod.

  

Udeležili smo se množičnega teka otrok in na igrišču našega vrtca pretekli razdaljo 100m, za kar smo prejeli priznanja.

Obeležili smo Evropski teden mobilnosti, v sklopu katerega smo izvedli pravljično uro, likovno ustvarjali in z našimi izdelki sodelovali na likovnem natečaju ter se odpravili na pohod.

Konec meseca smo si v telovadnici OŠ Miklavž ogledali tudi lutkovno predstavo z naslovom Nika in promet, s pomočjo katere smo se naučili, kako se moramo obnašati kot pešci v prometu.

Pri Balonih je zelo lepo in verjamemo, da bo tudi v prihodnje tako!

(Visited 53 times, 1 visits today)