Občutek ljubezni, topline, varnosti, zaščite in sprejetosti je za predšolskega otroka izredno pomemben.

S temi občutki otrok počasi gradi in postavlja temelj za svoje vedenje in mišljenje, izoblikuje pa si tudi vrednote, ki jih bo izražal skozi celo življenje. In vse to otroku v prvi vrsti nudi njegov dom, njegova družina.

Zato smo v mesecu marcu veliko časa posvetili prav družini.

Temo smo pričeli z prinašanjem družinskih fotografij.

Ko smo zbrali vse fotografije, so otroci ob njih predstavili svoje družinske člane, na katere so zelo ponosni, saj so z navdušenjem pripovedovali o njih. Skupaj smo družinske člane preštevali, vsi otroci pa so jih znali poimenovati z ati, mami, sestrica, bratec ter jih pokazati… nekateri celo povedati, kako jim je ime. Izdelali smo plakat in ugotovili, da je v našem oddelku največ štiričlanskih družin.

Otroci se še vedno zelo radi ustavijo ob plakatu, se pogovarjajo, drug drugemu predstavljajo svoje družine in preštevajo člane. Vzporedno pa so potekale dejavnosti na temo družine v kotičku dom, kjer so otroci negovali dojenčke, jim kuhali in posnemali družinsko življenje.

V likovnem kotičku so nastale rožice v travi, katerih je toliko, kolikor je družinskih članov v družini posameznega otroka.

In ker je družina najpomembnejša v otrokovem življenju, smo starše, bratce in sestrice povabili na druženje.  Otroci so z navdušenjem nastopali, peli in plesali, na koncu pa presenetili svoje starše z majhno pozornostjo ter jih povabili na skupni ples, katerega so se prav vsi udeležili.

Da so bili otroci res imenitni, je dokazal glasen aplavz ter solzice v očeh nekaterih staršev.

Dragi starši.

Hvala Vam za prijetno druženje in veselje, ki ste ga delili z nami in vašimi otroki.

Vesna Kos

(Visited 35 times, 1 visits today)