Skoči na glavno vsebino

Zdravje v vrtcu za vrtec Vrtiljak 2023-24

Tudi v letošnjem letu se je vrtec Vrtiljak ponovno priključil projektu Zdravje v vrtcu, ki ga koordinira Nacionalni inštitut za javno zdravje – NIJZ.

Projekt je usmerjen v izvajanje aktivnosti, ki ohranjajo in krepijo zdravje v vrtčevskem okolju in izven njega.

Letošnja rdeča nit projekta ima naslov BESEDE IMAJO MOČ.

Besede nas lahko razveselijo, razjezijo, … lahko pa nam marsikaj povedo, naučijo nas veliko zanimivega. Ker so tako pomembne, moramo biti nanje pozorni, odkrivajmo njihove pomene in sporočilnost.

Zato smo z besedami – pogovorom in vsebinami želeli  spodbuditi otroke, da bi se odločali za zdrav način življenja na vseh področjih. Sem sodi spodbujanje telesne aktivnosti – gibanja, uživanje  zdrave prehrane, skrb za higieno, krepitev medsebojnih odnosov. Vzgojiteljice smo načrtovale dejavnosti in oblikovale cilje primerne starosti otrok in jim tako približale dejavnosti na njim čim bolj zanimiv in zabaven način.

V šolskem letu 2023/2024 je v našem vrtcu sodelovalo 9 skupin enote vrtca Vrtiljak.

Strokovne delavke so se uspešno udeležile jesenskega ali pomladnega izobraževanja, nekatere med njimi so se udeležile obeh izobraževanj. Strokovne delavke so poročale o naslednjih aktivnostih: Zobna preventiva, Zdrava prehrana, Gibanje, Higiena rok, Varnost v prometu in na igrišču, Zaščita pred soncem, Duševno zdravje.

Spomnili smo se vsega, kar že vemo, še kaj novega dodali, ter se ob tem dobro počutili.

(Obiskano 7 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost