Skoči na glavno vsebino

Kako poteka dan v vrtcu

Jutranji čas je namenjen individualnim stikom, pogovoru, igri s priljubljenimi igračami, odkrivanju in raziskovanju, navezovanju medsebojnih stikov ali pa jutranjemu spanju, če ga otrok potrebuje ali želi.

 

Vsakodnevno življenje otrok v vrtcu zajema bivanje na prostem, ko otroci spoznavajo in usvajajo osnovne elemente gibanja na igrišču ali postopno spoznavajo bližnjo in daljno okolico ter številne zanimivosti in prijetna doživetja.

Veliko časa v vrtcu je namenjeno pridobivanju raznovrstnih izkušenj na različnih področjih : gibanje, jezik, narava, umetnost, družba in matematika, ko otrok ob manipuliranju z različnim materialom preizkuša, raziskuje, spoznava sebe in svoje sposobnosti ter vlogo v skupini.

 

Obroki hrane v vrtcu so prilagojeni določenemu ritmu življenja otrok v vrtcu. Zajtrk otroci pojedo med 8.00 – 8.45, dopoldanska malica s sadjem je po zaključku načrtovanih aktivnosti. Kosilo z raznovrstno zdravo prehrano je v kombiniranih oddelkih ob 11.15 in v oddelkih drugega starostnega obdobja ob 11.30. Med 14.00 – 14.30 je popoldanska malica. Otrokom je v jedilnih kotičkih ves dan na voljo sveže sadje in napitki, ki jih pripravijo kuharice vrtca.

Čas za nego mlajših otrok poteka v umirjenem in prijetnem vzdušju trikrat dnevno in po potrebi.

 

Čas po kosilu je čas počitka in umirjenih aktivnosti.

Čas počitka na ležalnikih je prilagojen vsakemu posamezniku in njegovi potrebi. Umirjanje po kosilu je namenjeno branju ali pripovedovanju literarnih del strokovne delavke ter poslušanju razpoloženjske glasbe.

Po krajšem umirjanju in sprostitvi se otroci po želji vključijo v dejavnosti.

Dan v vrtcu se zaključi s spontano igro in z novimi pričakovanji za naslednje dni …

dan v vrtcu

(Obiskano 1.218 krat, 1 obiskov danes)
Dostopnost