Skoči na glavno vsebino

Pustni teden v vrtcu Vrtiljak

Kot vsako leto smo v vrtcu Vrtiljak tudi letos pripravili pustni teden, ki je bil raznolik in zabaven. Za začetek pustnega tedna smo v oddelkih izvedli pustne likovne delavnice, kjer so nastali krasni izdelki izpod rok otrok, ki so krasili naše igralnice in garderobe. Vzgojiteljice pa smo se potrudile in s pisanimi trakovi, baloni in zabavnimi klovni okrasile celoten vrtec.
Obiskala sta nas maček Reksi in pevka Claudija, ki sta otroke razvedrila z mini discom in prepevanjem najrazličnejših otroških pesmi. Otroci so se maskote zelo razveselili, se z njim zabavali, plesali, nekateri pa tudi fotografirali.
Otrokom prvega starostnega obdobja smo predstavili projekcijo pravljice z naslovom Piki se šemi, avtorja Ericka Hilla. Otroci drugega starostnega obdobja pa so prisluhnili zgodbi Metke Stergar z naslovom Mali kurent, ki jo je objavil Pokrajinski muzej Ptuj Ormož. Projekcijo smo popestrili z različnimi zvočnimi in video posnetki, v predstavitev pa vključili tudi otroke, ki so malemu kurentu pomagali rešiti najrazličnejše naloge, ki so ga vodile naprej, da je ponovno našel svojega očeta kurenta. Otrokom smo ponudili pobarvanke različnih tradicionalnih pustnih mask kot so: orači, cigani, kurenti, medved, Rabolj in Jürek, rogati kurent, vile in piceki.
Najmlajšim otrokom smo predstavili prstno igro z naslovom Pustna pesmica za pet prstov, starejšim pa zanimive naloge z vprašanji o pustnih šegah in običajih. Pripravili smo norčavi športni poligon, ki je zajemal zabavne športne igre, kot so hoja v prevelikih čevljih, lepljenje žogic na lepilni trak, metanje žogic v obroče, igre z baloni in milnimi mehurčki.
Predstavili smo jim tudi tradicionalne pustne odprave starega kurenta, pernatega kurenta in hudička in jim ponudili možnost, da se v kurenta oblečejo tudi sami. V kurenta, hudička in pokača oblečeni so nas obiskali tudi fantje, ki obiskujejo osnovno šolo Miklavž na Dravskem polju in o vseh tradicionalnih likih povedali tudi nekaj besed in se nam predstavili.
Norčavi pustni teden smo zaključili s pustim rajanjem na hodniku vrtca in s skupinsko masko vseh zaposlenih, ki smo se namaskirali v snežake. Kot vsako leto so nas tudi letos obiskali kurenti iz Društva Miklavških korantov, ki so nam s svojim »ruženjem« posejali srečo in zadovoljstvo za vso prihodnje leto. Otroci so se po koncu rajanja skupaj z vzgojiteljicami odpravili na sprehod v okolici vrtca in šole, da so pustne šeme lahko opazovali tudi bližnji prebivalci, ki so jih srečali.

(Obiskano 30 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost