Skoči na glavno vsebino

Vrtec Vrtiljak

vrtiljakSlogan vrtca

   »VRTILJAK –
vrtec otrokovih priložnosti, sprostitve,
zabave,veselja
in vseživljenjskega učenja.«

Vrtec Vrtiljak je tik ob Osnovni šoli. V novogradnji najdemo 8 pravljičnih sob, iz katerih odmevajo glasba, otroški smeh, petje in ples. Pod svojo streho vsakodnevno sprejemamo otroke od 11 mesecev do vstopa v šolo. V vrtcu je oblikovanih osem oddelkov. Moderno zasnovani prostori omogočajo povezovanje skupin in krepitev pozitivnih medsebojnih odnosov. Okrog vrtca je veliko travnato igrišče z igrali. Za oblikovanje dejavnosti izkoriščamo tudi naravno okolje in tako v okolici vrtca izvajamo številne športne in raziskovalne aktivnosti.

Še posebej smo ponosni na športno dvorano, ki se bohoti v mogočni stavbi ob vrtcu, v katerem poteka izvedbeni program kurikula po konceptu Gibanje je igra. Projekt Gibanje je igra, ki temelji na aktivnem učenju, raziskovanju in odkrivanju preko igre. V povezavi s področji kurikula – gibanje, jezik, narava, družba, matematika in umetnost – otrokom omogočamo spoznavanje lastnega telesa ter raziskovanje in učenje sveta okrog sebe. Pri načrtovanju dejavnosti upoštevamo celostni pristop in gibalni izraz otrok.
Poleg zgoraj omenjenega so po hodnikih v enoti razporejeni še kotički: glasbeni kotiček, prometni kotiček, naravoslovni kotiček, kotiček za starše, likovni kotiček ter knjižnica, kjer si otroci sami ali v spremstvu vzgojiteljice izposojajo knjige, iščejo informacije in poslušajo pravljice.

Za popestritev bivanja, spoznavanja in odkrivanja novega ter za sproščeno in prijetno počutje otrok bogatimo naše življenje z obogatitvenimi in dodatnimi dejavnostmi ter nadstandardnimi programi.
Za okenskimi stekli odmevajo razigrani glasovi malčkov, ki iz dneva v dan prihajajo v  vrtčev svet in ga bogatijo s  svojo  aktivnostjo.
Nam, odraslim, ki živimo z  njimi,  pripravljajo veliko  prijetnih  trenutkov. Vsa pestrost dogajanj bogati vrtčev svet, v katerega prihajamo polni načrtov in pričakovanj, odhajamo pa polni doživetij, ki smo jih doživeli s prijatelji ob igri in ustvarjanju.
V svoje delo z veseljem vključujemo tudi starše. S skupnim sodelovanjem ustvarjamo najboljše pogoje za otrokov razvoj in napredek ter skrbimo za zdrav način življenja z vsakodnevnim bivanjem na prostem ter kvalitetno in uravnoteženo prehrano, ki jo pripravijo kuharice v naši kuhinji.

V enoti vrtca Vrtiljak se nahaja uprava vrtca, kjer lahko obiščete tajništvo, računovodstvo, administratorko, svetovalno delavko in pomočnico ravnateljice za področje dejavnosti vrtca.

(Obiskano 383 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost