Skoči na glavno vsebino

UTRINKI MESECA NOVEMBRA PRI ŽOGICAH

Novembra je bilo v skupini Žogice zelo veselo, saj smo praznovali rojstne dneve, obeležili Medeni teden, konec meseca pa smo se začeli pripravljati na veseli december.

V sklopu Medenega tedna smo spoznavali čebele, njihovo življenje in proizvode. Prebrali smo zgodbico Čebela Adela, nato pa zavihali rokave in se lotili izdelave čebelic in barvanja panjev. Prisluhnili smo bučanju čebel, jih tudi sami glasovno in gibalno uprizorili ter se naučili prstne igrice z naslovom Panj. Na igrišču vrtca smo se udeležili medenega poligona in se za nagrado za uspešno opravljene naloge posladkali s slastnimi medenjaki. Medeni teden smo zaključili z obiskom čebelarja ter s slovenskim tradicionalnim zajtrkom, katerega slogan je letos bil »Kruh za zajtrk – super dan!« Na ta dan smo imeli zajtrk s tradicionalnimi živili – kruh, maslo, med, mleko in jabolka.

Mesec november smo namenili tudi zdravju, saj smo spoznavali dejavnike, ki prispevajo h krepitvi in ohranjanju našega zdravja. Med dejavniki, kot so počitek, skrb za higieno, gibanje in zdrava prehrana, smo največ pozornosti namenjali gibanju. Vsakodnevno smo telovadili in se na različne načine razgibavali, se odpravljali na sprehode, ob slabem vremenu pa smo za gibanje izkoristili hodnike našega vrtca, kjer smo si pripravili poligon in skupaj s prijatelji iz skupine Palčki premagovali gibalne izzive na njem.

Konec novembra smo v vrtec povabili starše, ki so nam pomagali pri izdelavi izdelkov, s katerimi smo okrasili hodnike našega vrtca, za kar se jim prijazno zahvaljujemo.

(Obiskano 25 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost