Skoči na glavno vsebino

VETRNICE V NOVEMBRU

V pisanem jesenskem mesecu novembru, smo se dotaknili zdravega načina življenja, ob raznolikih dejavnostih smo spoznavali pomen zdrave prehrane, zdravega načina življenja v povezavi z gibanjem in higieno.

Zdravo in raznoliko prehrano smo spoznavali ob pravljici Škrat Brokolino, izdelali plakat in si samostojno pripravili sadne krožnike za malico. Ob gibalnih dejavnostih smo spoznali deklamacijo Otrok telovadi. Izdelali smo plakat, se odpravili na daljše sprehode, opazovali naravo in premagovali naravne ovire. Obiskala nas je medicinska sestra s katero smo se urili v pravilnem umivanju zob.

V medenem tednu brali pravljice o čebelah, zabavna je bila pravljica o Čebelnjačku, spoznali deklamacijo, ustvarjali iz odpadnega materiala. Ob kuharskih delavnicah z upokojenimi ženicami, smo si ogledali kako se speče kruh, katerega smo tudi poskusili. Na prostem smo izvedli medeni poligon,… obiskal nas je čebelar in nam predstavil svoje delo in zanimive pripomočke. Ob domačih dobrotah in v prijetnem vzdušju smo napolnili želodčke ob Tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Ob gibanju, petju, plesu smo preživeli pisan jesenski mesec, ter ob prazničnih ustvarjalnih delavnicah s starši konec meseca novembra, izdelali praznično dekoracijo, za čarobni mesec december.

(Obiskano 17 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost