Skoči na glavno vsebino

PUNČKA IZ CUNJ

UNICEF-ovemu projektu »PUNČKA IZ CUNJ«.

Punčka iz cunj je igrača, ki je v preteklosti marsikateremu otroku popestrila igro. V današnjem času pa ta igrača predstavlja otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti proti šestim otroškim nalezljivim boleznim. V skupini Metulji smo bili nad projektom in njegovim namenom zelo navdušeni.
Najprej smo prisluhnili pravljici o šivilji Tinki, ki je prva sešila takšno punčko. Podarila pa jo je osamljeni deklici, ki je bila brez igrač.
Nato smo pričeli z zbiranjem materiala. Otroci so v vrtec prinašali različne barve blaga in dodatkov, ki smo jih uporabili pri izdelavi. Pričeli smo z izdelavo telesa, za kar smo se potrudile vzgojiteljice, ki smo punčko na predlog otrok tudi oblekle ter poskrbele za detajle – obraz, lase, modne dodatke… In punčka iz cunj je zagledala luč sveta ter se pridružila skupini. Otroci so jo sprejeli z velikim navdušenjem in veseljem ter ji na različne predloge imen soglasno izbrali ime Ajda. Od svojega prihoda v skupino je Ajda v središču pozornosti, otroci jo vključujejo v vse dejavnosti in v dnevno rutino. Z njo prijazno rokujejo in kar tekmujejo med seboj, kdo ji bo namenil največ svojega časa in ljubeznivosti. Odločili smo se, da Ajda ostane z nami, postane naša posvojena punčka iz cunj ter sodeluje v vseh naših nadaljnjih aktivnostih. Zanjo pa bomo zbrali donacijo, ki jo bomo poslali na UNICEF in z njo pomagali vsaj enemu pomoči potrebnemu otroku iz države v razvoju. S tem bomo izpolnili namen tega plemenitega projekta.

(Obiskano 21 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost