Skoči na glavno vsebino

PROJEKT: MISIJA ZELENI KORAKI – MI SMO JUNAKI (skupina Zvezdice)

Skupina Zvezdice je v tem šolskem letu sodelovala v projektu EKO Šole z naslovom: Naši zeleni koraki – mi smo junaki, saj nam je mar do okolja. Naš vrtec stoji v krasnem naravnem okolju Dravskega polja in nudi veliko možnosti za raziskovanje in učenje. Prav zaradi teh naravnih dragocenosti, ki nas obkrožajo s sodelavko strmiva k temu, da otrokom v skupini skušava približati in privzgojiti empatijo in primeren odnos do narave.

Otrokom sva posredovali pravljico Beli zajček, ki govori o tem kako avtomobili z izpusti onesnažujejo naše okolje in so zaradi umazanega zraka zajčki v pravljici zboleli. Ko so se ljudje začeli posluževati raznih javnih prevozov, uporabljati kolo in hoditi peš so zajčki ozdraveli. Pravljica je otrokom bila zelo zanimiva. Vsak otrok si je iz papirja izdelal tudi svojega zajčka. Nato smo se pogovarjali in spoznavali različne vrste prevoznih sredstev. Otroci so imeli možnost, da so se lahko preizkusili v spretnostni vožnji s skiroji. Sprehodili smo se tudi po domačem kraju in si ogledali razne poti, prometne znake in varno pot, ki jih lahko pripelje do vrtca brez uporabe avtomobila. Veliko smo se pogovarjali tudi o varnosti v prometu.

Veliko krat smo se odpravili na sprehod v bližnji gozd ali na travnik. Opazovali smo naravo in jo primerjali glede na letne čase. Prav tako bomo v spomladnem času organizirali tudi pobiranje odpadkov na vrtčevskem igrišču in okolici vrtca.

Zaposleni v vrtcu strmimo tudi k zdravemu slogu življenja, zato nam je pomembno, da naši otroci v vrtcu veliko časa preživijo zunaj na prostem. Prav tako spodbujamo družine, da prosti čas preživljajo v naravi.

(Obiskano 15 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost