Skoči na glavno vsebino

VETRNICE V MAJU

V mesecu maju smo skozi otroške oči, spoznavali državo Ukrajino. Na pobudo tako otrok, kot vzgojiteljic smo imeli ves teden posvečen spoznavanju, seznanjanju z nekaterimi značilnostmi te države. Naučili smo se tudi nekaj besedic ukrajinskega jezika ter se zavrteli ob tradicionalni glasbi. Pomagali smo si tudi s sodobno tehnologijo in otrokom približali značilnosti te države.

Skozi ves mesec smo se posvečali naravoslovju, opazovanju in gibanju. Raziskovali smo, kaj počneta mravlja in polž? Naravo smo opazovali ob aktivnih sprehodih, se gibali na prostem in aktivno potelovadili na igrišču šole.

Posebno doživetje je bila vožnja v mesto Maribor z dvonadstropnim avtobusom. Obiskali smo Lutkovno gledališče Maribor, kjer smo si ogledali predstavo Princesa na zrnu graha in se sprehodili skozi mesto.

Ob raziskovanju in gibanju, ustvarjanju, smo se naučili deklamacijo, pesmice, se zavrteli in plesali ter se predstavili staršem na zaključnem srečanju.

Sodelovali smo v projektu EKO BERI.

Ob koncu meseca maja smo obeležili svetovni dan sonca z sončnimi aktivnostmi. Sedaj že nestrpno pričakujemo tople, s soncem obsijane pomladne dni.

(Obiskano 13 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost