Skoči na glavno vsebino

ZDRAVJE V VRTCU za vrtec CICIBAN

PROJEKT ZDRAVJE V VRTCU – Enota vrtca Ciciban (Kidričeva c. 55), OŠ Miklavž na Dravskem polju

 

V šolskem letu 2022/2023 smo ponovno sodelovali v projektu Zdravje v vrtcu, katerega rdeča nit je: »Prihodnost je moja«, le-ta nas je spodbudila k razmišljanju in pogovoru o naši prihodnosti, kaj lahko storimo, da bomo zdravi, da bomo živeli zdravo, da bomo poskrbeli zase in posledično tudi za svoje zdravje. Veliko časa smo namenili pogovorom o naši prihodnosti, kaj prihodnost sploh je, kako se vidimo čez nekaj časa, mogoče let, … v to smo se poglobile tudi vzgojiteljice same in prišle do zaključka, da si vsi želimo predvsem sproščenega vzdušja, kjer bo do izraza prišel prav vsak posameznik.

 

 

 

 

 

 

Opazile smo, da so bili otroci sproščeni, dobro razpoloženi, igrivi in polni zanimivih idej, ob dejavnostih, ki so se izvajale neposredno v naravi, v gozdu, na travniku, na sprehodu.  Takrat so popolnoma zaživeli in zasijali v vsej svoji otroški lepoti in igrivosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Strokovne delavke ugotavljamo, da je zelo pomembno, da že pri najmlajših otrocih privzgajamo in spodbujamo pozitiven odnos tako do sebe, kot do narave ter soljudi, saj se tako uspešneje razvijejo v odgovorne odrasle s pozitivno samopodobo.

V okviru projekta smo veliko časa namenili gibanju na svežem zraku in s tem zdravemu načinu življenja, zdravi prehrani in ohranjanju svojega telesa v dobri kondiciji ter tako pripravljenega na različne izzive.

Otroke smo tekom šolskega leta spodbujale k uživanju sveže in raznovrstne hrane, pitju vode in nesladkanega čaja, spoznavanju »novih« okusov, skratka skrbi za zdrav življenjski slog.

 

 

Otrokom smo pripravile in ponudile zanimive aktivnosti, s katerimi smo jim približale pomen zdravega okolja v katerem bivamo, pomen zdravega načina življenja, tudi kvalitetnega spanja in pomen ohranjanja našega zdravja, saj bomo le tako lahko zajemali življenje s polno žlico. 

   

V projektu so sodelovale vse skupine otrok, tako I. starostnega, kot  II. starostnega obdobja. Sodelujoče skupine v tem projektu so:

  • Skupina ROŽICE – homogeni oddelek I. starostnega obdobja (izvajalki projekta v oddelku: Vesna Kos in Klara Špindler)
  • Skupina MAVRICE – homogeni oddelek I. starostnega obdobja (izvajalki projekta v oddelku: Urška Lah in Anita Kocjan)
  • Skupina ŽELVICE – homogeni oddelek I. starostnega obdobja (izvajalki projekta v oddelku: Katja Drevenšek in Valentina Žvegler)
  • Skupina SONČKI – homogeni oddelek II. starostnega obdobja (izvajalki projekta v oddelku: Bojana Vauhnik in Kristina Sagadin)
  • Skupina MEHURČKI – homogeni oddelek II. starostnega obdobja (izvajalki projekta v oddelku: Ksenija Rodeš in Barbara Pipenbaher)
  • Skupina ZVEZDICE –homogeni oddelek II. starostnega obdobja (izvajalki projekta v oddelku: Petra Grabrovec in Mateja Nipič)

Projekt smo (in ga še bomo) izvajali celotno šolsko leto, to je od september 2022, do avgust 2023.

 

 

Zapisala koordinatorica projekta vrtca Ciciban: Urška Lah

 

 

 

(Obiskano 91 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost