Skoči na glavno vsebino

ROŽICE V EVROPSKEM TEDNU MOBILNOSTI

Cestni motoriziran promet v Sloveniji narašča. In ker predstavlja promet enega od večjih izzivov sedanjih in prihodnjih generacij je zelo pomembno, da že predšolske otroke naučimo sprememb pri potovalnih navadah-pravilne izbire prevoza, ki je prijaznejši do okolja hkrati pa otroke spodbujati, da prihajajo v vrtec peš, s kolesom, skirojem,…saj gibanjem še dodatno poskrbijo  za svoje zdravje in dobro počutje.

V oddelku Rožice  smo izvedli igro beli zajček.

Po prebrani zgodbici o belih zajčkih si je vsak otrok z sivo barvo pobarval zajčka, saj je bil le-ta umazan. Zajčke so nato zalepili na velik list in izdelali plakat.

Otroke smo spodbudili k temu, da so ta teden v vrtec prihajali na trajnostno mobilen način, da so izbrali okolju prijazno potovanje.

Prihod ali odhod v vrtec smo beležili cel teden. Pri tem se je za okolju prijazno potovanje štelo pešačenje, kolesarjenje, vožnja z avtobusom ter kombinirano potovanje (začetni del poti se opravi z avtomobilom, zaključni del pa peš, s kolesom ali s skirojem, ki so ga pripeljali s seboj, in sicer tako, da se je vozilo parkiralo vsaj 100 metrov od vrtca).

Otroci ter njihovi starši so bili zelo dosledni, zato so se kožuščki zajčkov res hitro čistili. Iz dneva v dan so postajali vse bolj beli, saj so otroci za vsak prihod v vrtec na mobilen način prejeli belo kepico, ki so jo zalepili na svojega zajčka.

Kožuščki so tako iz dneva v dan postajali bolj beli, bolj čisti.

Otroci so ob koncu tedna nadaljevali z zbiranjem belih kepic doma….

Nato smo se peš sprehodili do športnega igrišča, na katerem smo se preizkusili v nogometu in odbojki.

V tednu mobilnosti smo se seznanili tudi z pesmico Vlakec, avtorice Damjane Urh, katera nas sedaj tudi vedno spomni, da je čas za pospravljanje igralnice-igrač v zaboje, ki predstavljajo vagone vlaka.

Izdelali smo tudi vlak, ki nam je pripeljal jesen….

(Obiskano 21 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost