Skoči na glavno vsebino

Jesensko likovno ustvarjanje pri Raziskovalcih

Topli jesenski dnevi, spreminjajoča se narava, ki se pripravlja na počitek in šelestenje pisanega listja v gozdu, so bili odlična inspiracija za likovno umetnost oz. ustvarjanje v oddelku.

Z umetnostjo se otrok izraža in komunicira; likovno izražanje je za otroka nekakšen pripomoček, s pomočjo katerega spoznava, raziskuje in razlaga svet okoli sebe. Izkušnje, ki jih ob tem otrok pridobi so pomemben dejavnik uravnoteženega razvoja.

Viharili smo ideje in z otroki smo se odločili, da bomo za risbice uporabili material, ki ga lahko sami najdemo in naberemo- drevesne liste, pri tem še dodali tempera barve in izdelali vsak svoje jesensko drevo. To ni kar tako, tja v en dan, temveč je za to potrebnega veliko časa. Najprej smo izdelali načrt kako se dela lotiti in kaj bomo ustvarjali, kako bo izgledal končni izdelek. Nato smo odšli v gozd in skrbno izbirali in nabirali najlepše drevesne liste.  Ob tem smo spoznavali vrste dreves (bukev, kostanj, hrast…),njihove značilnosti in kaj vse potrebujejo za rast. Ko smo se vrnili v vrtec, smo zložili nabrane liste med časopisni papir, jih obtežili s knjigami in čakali dva tedna, da se posušijo. Končno je napočil čas za ustvarjanje jesenskega drevesa. Otroci so izbirali barve, vrste drevesnih listov in se med seboj pogovarjali, kako bodo izdelali drevo, si izmenjali ideje, ob tem pa izrazili svojo likovno ustvarjalnost. Sleherno drevo, ki je nastalo izpod otroških rok je posebno in edinstveno, kajti vanj je bilo vloženega veliko truda, veselja in vsako nosi svojo zgodbo.

 

Vzgojiteljici Jasna in Neja

(Obiskano 18 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost