Skoči na glavno vsebino

PRAZNIČNI DECEMBER pri RAZISKOVALCIH

Po vanilji diši, objemih, čokoladi, po obisku dobrih mož, snegu in toplini…

Raziskovalci smo nestrpno pričakovali vstop v praznični december. Začeli smo ga  z ustvarjalnimi delavnicami, kjer smo s starši izdelali dekoracijo za garderobo; zasneženo vas, piškotke in čarobne palčkove lučke. Veliko vsega je bilo treba še postoriti pred prihodom dobrih mož.

 Izdelovali smo okraske, okrasili smrečico v igralnici in zarajali okrog nje, okrasili igralnico s pisanimi lučkami, barvali Miklavževe škornje in vanje pokukali, si pripravili praznični zajtrk, napisali pismo Božičku in ga odnesli na pošto,… Drobne roke so hitele izdelovati izdelke za božični bazar, vmes smo prepevali praznične pesmi, plesali, se naučili deklamacije in pesmice za obisk dedka Mraza, ki nas je presenetil z veliiikim darilom, v katerem so bile igrače za skupino. Ogledali smo si lutkovno predstavo Vesel božič mišek Matiček, iskali srce in praznično veselje za škrata, ki ni maral praznikov ter osvetlili pot dedku Mrazu s palčkovimi lučkami. Vmes nas je presenetil sneg, s hriba na igrišču vrtca sta se tako razlegala vrisk in smeh otrok, valili smo kepe, opazovali stopinje v snegu in se ogreli s toplim čajem. Veliko časa smo namenili drug drugemu, prijaznim besedam in drobnim dejanjem pozornosti. Veselje, smeh in pričakovanje nečesa dobrega smo spoznavali preko pravljic in druženja s prijatelji. Utrinke si oglejte v fotogaleriji.

Pred nami je novo leto… začetek nečesa novega… boljšega…

V novem letu, ki prihaja, vam želimo mnogo drobnih pozornosti, toplih objemov, zašepetanih zahval in otroških nasmehov. Naj bo novo leto čarobno, kot so čarobni otroci.

 

Vzgojiteljici Jasna in Neja

(Obiskano 18 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost