Skoči na glavno vsebino

Želvice na izlet z bibo

V mesecu marcu se v skupini Želvice posvečamo živalim na travniku, predvsem smo se osredotočili na pikapolonice. Da bi otroci čim bolje spoznali pikapolonico smo prebrali pravljico z naslovom Pikapolonica Pia. Ker smo bili tako navdušeni nad pikapolonicami, smo si zato izdelali didaktično igro, s pomočjo katere lahko urimo našo fino motoriko prstkov. Zelo radi posegamo po tej igri, saj moramo pikapolonicam na rdeča krila pritrditi črne pike, s pomočjo tega pa urimo tudi začetke našega preštevanja.

Veliko tudi ustvarjamo. Izdelali smo si pikapolonice z odtiskovanjem naših rok in jih nato ponosno dali na našo razstavo pred igralnico.

Ker veliko časa preživimo na svežem zraku smo se odločili, da gremo na naš prvi velik izlet z veliko bibo. Sprva smo se preizkusili kar na vrtčevskem igrišču in ker nam je šlo odlično od rok smo se odločili, da gremo na izlet, raziskat še bližnjo okolico našega vrtca. Na izlet smo se odpravili do bližnjega gozda. Na poti do gozda smo opazovali in raziskovali okolico, opazovali žuželke. Izlet nam je bil zelo všeč, otroci so neizmerno uživali in vsi si želimo to še kdaj ponoviti.

(Obiskano 5 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost