Skoči na glavno vsebino

Vrtec Vrtiljak in Ciciban, OŠ Miklavž na Dravskem polju

Slogan vrtca

   »VRTILJAK –
vrtec otrokovih priložnosti, sprostitve,
zabave,veselja
in vseživljenjskega učenja.«

Vrtec Vrtiljak je tik ob Osnovni šoli. V novogradnji najdemo 8 pravljičnih sob, iz katerih odmevajo glasba, otroški smeh, petje in ples. Pod svojo streho vsakodnevno sprejemamo otroke od 11 mesecev do vstopa v šolo. V vrtcu je oblikovanih osem oddelkov. Moderno zasnovani prostori omogočajo povezovanje skupin in krepitev pozitivnih medsebojnih odnosov. Okrog vrtca je veliko travnato igrišče z igrali. Za oblikovanje dejavnosti izkoriščamo tudi naravno okolje in tako v okolici vrtca izvajamo številne športne in raziskovalne aktivnosti.

Še posebej smo ponosni na športno dvorano, ki se bohoti v mogočni stavbi ob vrtcu, v katerem poteka izvedbeni program kurikula po konceptu Gibanje je igra. Projekt Gibanje je igra, ki temelji na aktivnem učenju, raziskovanju in odkrivanju preko igre. V povezavi s področji kurikula – gibanje, jezik, narava, družba, matematika in umetnost – otrokom omogočamo spoznavanje lastnega telesa ter raziskovanje in učenje sveta okrog sebe. Pri načrtovanju dejavnosti upoštevamo celostni pristop in gibalni izraz otrok.
Poleg zgoraj omenjenega so po hodnikih v enoti razporejeni še kotički: glasbeni kotiček, prometni kotiček, naravoslovni kotiček, kotiček za starše, likovni kotiček ter knjižnica, kjer si otroci sami ali v spremstvu vzgojiteljice izposojajo knjige, iščejo informacije in poslušajo pravljice.

Za popestritev bivanja, spoznavanja in odkrivanja novega ter za sproščeno in prijetno počutje otrok bogatimo naše življenje z obogatitvenimi in dodatnimi dejavnostmi ter nadstandardnimi programi.
Za okenskimi stekli odmevajo razigrani glasovi malčkov, ki iz dneva v dan prihajajo v  vrtčev svet in ga bogatijo s  svojo  aktivnostjo.
Nam, odraslim, ki živimo z  njimi,  pripravljajo veliko  prijetnih  trenutkov. Vsa pestrost dogajanj bogati vrtčev svet, v katerega prihajamo polni načrtov in pričakovanj, odhajamo pa polni doživetij, ki smo jih doživeli s prijatelji ob igri in ustvarjanju.
V svoje delo z veseljem vključujemo tudi starše. S skupnim sodelovanjem ustvarjamo najboljše pogoje za otrokov razvoj in napredek ter skrbimo za zdrav način življenja z vsakodnevnim bivanjem na prostem ter kvalitetno in uravnoteženo prehrano, ki jo pripravijo kuharice v naši kuhinji.

V enoti vrtca Vrtiljak se nahaja uprava vrtca, kjer lahko obiščete tajništvo, računovodstvo, administratorko, svetovalno delavko in pomočnico ravnateljice za področje dejavnosti vrtca.

vrtec Ciciban v Dobrovcah

Slogan vrtca CICIBAN:

          “Ustvarjamo varno, zdravo in prijetno okolje.”

Novogradnja štirioddelčnega vrtca nudi vpis otrok prvega in drugega starostnega obdobja. Igralnice so prostorne, svetle in sodobno opremljene. Zasnovane so tako, da je v njih mogoče oblikovati več kotičkov za igro otrok v manjših skupinah ali individualno. Nizko pohištvo zagotavlja fleksibilnost in stimulativnost, saj ga je moč prilagajati dejavnostim ter starosti in potrebam otrok. V sodobni kuhinji skrbimo za pripravo zdrave prehrane. Vrtec ima lastno pralnico, igralnice, knjižnico, garderobe in drugi spremljajoči prostori vrtca pa so poleg primernega pohištva in kotičkov za nego še barvno usklajeni. Vrtec Ciciban se lahko pohvali z moderno opremljeno telovadnico, z različnimi telovadnimi rekviziti ter plezalno steno. Stavbo obkroža preurejeno igrišče z otroškimi igrali, varno ograjo in asfaltnim dvoriščem, ki nudijo otrokom možnost številnih gibalnih aktivnosti, domišljijske igre in igre z vodo, ki jo omogoča napeljana pitna voda na igrišču vrtca. Vsakodnevno življenje v vrtcu omogoča otrokom občutek pripadnosti. Ustvarjamo prijetno vzdušje ter vzpostavljamo trdne vezi med vrtcem in družino. Veselimo se uspehov, ki jih otroci dosegajo na spontan način ob igri v igralnici, na igrišču in naravnem okolju, ki nam nudi mnogo izzivov pri učenju.Temelj našega dela je dobro počutje, veselje in zadovoljtvo otrok, staršev ter zaposlenih vrtca. Otrokom omogočamo pestre dejavnosti, delovno in ustvarjalno klimo, v kateri se dobro počutijo in kjer lahko razvijajo in odkrivajo svoje sposobnosti in interese, izražajo svoje želje in potrebe ter se učijo medsebojnih odnosov.

(Obiskano 82 krat, 1 obiskov danes)
Dostopnost