Skoči na glavno vsebino

ŽOGICE SPOZNAVAMO JESEN

Pisana jesen prihaja,

zaplešimo ringa raja…

 

V skupini Žogice smo s pomočjo prebiranja različnih zgodbic, ogleda knjig in slikanic spoznavali letni čas jesen in njene značilnosti. Izdelali smo plakat ob katerem veselo prepevamo jesenske pesmice, kot so Živali jeseni, Kostanjček zaspanček, Veverica in druge. Petje radi spremljamo z igranjem na male ritmične instrumente.

Spoznavali smo tudi različne jesenske plodove in pridelke in si v igralnici uredili mini naravoslovni kotiček, ki so ga krasile buče, storži, želodi, kostanji, … Otroci so jesen spoznavali tudi v naravi, pri bivanju na prostem in predvsem na sprehodih v gozd, kjer smo z zanimanjem opazovali drevesa, pisane listke, prisluhnili ptičjemu petju, nabirali storže, iskali želode in tako jesen spoznavali z vsemi svojimi čutili.

Poskrbeli smo tudi za jesensko dekoracijo. Z jesenskimi barvami smo barvali listke, odtiskovali ježkom bodice, izdelali trganko buče in z našimi izdelki okrasili igralnico ter garderobo.

Poleg vsega zanimivega, smo meseca oktobra obeležili Teden otroka, imeli kostanjev piknik z babicami in dedki, obiskali pa so nas tudi gasilci.

Nekaj naših dogodivščin si lahko ogledate v galeriji skupine Žogice.

 

(Obiskano 25 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost