Skoči na glavno vsebino

MAREC PRI ŽOGICAH

Mesec marec smo v skupini Žogice namenili našim družinam. Spoznavali smo različne družine in družinske skupnosti. Prebirali smo zgodbe vezane na tematiko, kot sta Rad te imam, mamica in Poljubčki za očka. Izdelali smo plakat Naše družine, na katerega je vsak otrok prilepil fotografijo svoje družine. Ob plakatu smo poimenovali člane naših družin, jih šteli in ugotovili, da je najštevilčnejša družina v naši skupini petčlanska, največ pa je tričlanskih družin. Naše starše smo povabili na pomladno družinsko srečanje, na katerem smo s skupnimi močmi izdelali izdelke za pomladno okrasitev igralnice, na srečanju pa smo tudi veselo zaplesali.

Veliko smo likovno ustvarjali in tako ob dnevu žena izdelali voščilnice, ob materinskem dnevu pa smo mamice razveselili s skromnimi darilci. V velikonočnem času smo se lotili tudi barvanja jajčk.

Marca smo spoznavali letni čas pomlad in njene značilnosti. S pomočjo slikovnega materiala smo spoznavali znanilce pomladi, nato pa jih opazovali tudi na naših sprehodih. Radi raziskujemo bližnji gozd, katerega redni obiskovalci smo. V gozdu opazujemo spremembe na drevesih in prisluhnemo žvrgolenju ptic. Naučili smo se pesmici Sinička in Vrabček, pa tudi pesmici o gosenici in metuljčku. Najraje se odpravimo do gozdne jase, ki jo radovedno raziskujemo, na njej pa tudi tekamo in se skrivamo. Tam smo našli tudi sladko presenečenje velikonočnega zajčka.

Žogice se zelo vselimo prihodnjih razigranih pomladnih dni.

(Obiskano 14 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost