Skoči na glavno vsebino

Lov na medveda

Kdo je dovolj pogumen, da gre z nami na lov na medveda? Otroci skupine Sovice, seveda!

Otrokom sva pripravili zgodbo Lov na medveda avtorja Michaela Rosen, kjer se družina odpravi na lov na medveda. Odločili smo se, da se tudi mi odpravimo na čisto pravi lov.

Skupaj smo izdelali senzorni teren, ki je vseboval različne ovire, tako kot so si sledile v knjigi. Otroci so izdelali travnik, blatne luže, reko, gozd, snežni metež in na koncu še medvedjo jamo.

V igralnici so nas pričakale tudi sledi, vendar jih nismo poznali, zato smo si odtisnili svoja stopala, da smo jih lahko primerjali. Ker so bili naši odtisi veliko manjši in brez krempljev, smo predvidevali, da smo našli sledi medveda. Ojoj, kaj pa sedaj? Nič, gremo na lov na medveda…

Na pustolovščino pa se ne moreš odpraviti brez daljnogleda, zato so si jih otroci izdelali kar sami. Sledili smo stopinjam, ki so nas popeljala na igrišče, kjer nas je čakal senzorni poligon. Prebiti smo se morali preko travnika in preko blata, tudi reki se nismo mogli izogniti. Sledil je gozd in snežni metež. Čisto na koncu smo opazili jamo in kdo se je skrival v jami? Medved, seveda! 

Foto utrinke si lahko ogledate v galeriji.

(Obiskano 7 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost