Skoči na glavno vsebino

MLADI VRTNARJI

MLADI VRTNARJI

Naša Zemlja ima vsako leto 22. aprila rojstni dan.  Na ta dan,  ko obeležujemo Svetovni dan Zemlje, je priložnost, ko lahko še posebej osveščamo otroke o pomembnosti varovanja narave in okolja, v katerem živimo. Tudi v naši skupini smo ta dan obeležili na poseben način.
Skupaj z otroki smo ugotavljali, zakaj in kako pomembno je, da vsi skupaj skrbimo za naš planet, ki nam vsak dan nudi možnost življenja na njem. Odkrivali smo načine, kako ohraniti Zemljo čisto in kaj vse lahko naredimo sami, da pripomoremo k ohranjanju našega planeta.
V praksi smo se nato preizkusili kot vrtnarji. Najprej smo uredili  korito pred vrtcem in vanjo posadili lovorikovec s še dvema cvetočima sadikama. Imeli smo na razpolago še nekaj podarjenih sadik, s katerimi smo si naredili čudovito cvetlično gredico na igrišču. Nadaljevali smo s sajenjem sadik in sejanjem semen, ki so jih otroci prinesli od doma. Bili so zelo pridni in delovni in z veseljem so opazovali zasajene lončke in cvetočo gredico. Verjamem, da so  ob tem pridobili številna znanja in izkušnje, ki jih bodo radi podelili z bližnjimi.
Svoje lončke so si s ponosom  odnesli domov, kjer bodo lahko opazovali rast in razvoj rastlin, če bodo zanje skrbeli tako, kot smo se dogovorili.

(Obiskano 11 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost