Skoči na glavno vsebino

Mesec oktober pri Zvezdicah

Tako kot vsako leto je tudi letos Teden otroka potekal prvi teden v mesecu oktobru. Gre za program Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se izvaja že od leta 1954. Letošnja tema je bila ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI.

Radovednost pomeni zanimanje za različne stvari, zato smo strokovne delavke vrtca otroke spodbujale k zavedanju in raziskovanju okolja okoli nas ter k pridobivanju novega znanja in izkušenj. Otroci nenehno strmijo k spoznavanju nečesa novega in prav otrokova radovednost spodbudi željo po raziskovanju, aktivnem sodelovanju, igrivosti..

V vrtec smo povabili gospo Danico Korošec, ki se je na povabilo z veseljem odzvala in se nam pridružila na jesenskih ustvarjalnih delavnicah. S svojim ustvarjalnim znanjem in idejami je otrokom vrtca popestrila ter polepšala dopoldne. Ker smo ekološko naravnan vrtec smo na ustvarjalnih delavnicah uporabil naravni material, ki smo ga nabrali v gozdu. Nastali so zanimivi, lepi otroški izdelki, ki smo jih ponosno razstavili na hodniku vrtca, da so jih lahko videli in občudovali starši in drugi obiskovalci vrtca.

Po zaključenem tednu otroka smo nadaljevali z dejavnostmi, ki so bile jesensko obarvane. Otroci so izdelovali ježke iz jesenskega listja in plodov, tiskali drevesa, prisluhnili jesenskim pravljicam, plesali in peli ob zvokih otroških pesmi z jesensko vsebino. Še danes najraje zaplešejo ježkov ples.

Ob zaključku meseca smo se dotaknili tudi vse bolj popularne Ameriške tematike – noč čarovnic. V skupini nas je obiskala prava čarovnica in otrokom pripovedovala pravljico z naslovom: Bi se gnetli na tej metli? Otroci so v pravljični uri zelo uživali. Naslednji dan smo iz buče velikanke izrezljali strašno strašilo. V petek, pred počitnicami nas je ponovno obiskala čarovnica in skupaj z njo smo ob svetlobi sveč zaplesali pravi čarovniški ples.

 

(Obiskano 13 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost